Wednesday, 19 June 2013

Cuti bola EPL ni apa projek?

Kami di rakankop tak ada projek langsung. Rilek makan kuaci.

Tapi dengarnya Luis Suarez ada banyak aktiviti sekarang ni tapi eloklah kita biarkan dia dengan aktivitinya.

Sementara di Melwood pun ada banyak aktiviti juga. Jersi "home" dan "away" dah rilis. Pehh.. boleh tengok kat bawah ni.

"Home" kit memang padu. Ada beberapa dari sahabat2 kami sudah pun menerima kit baru ini. Ada yang dah tak sabar, pakai dan instagram gambar pun. No issue.


"Away" kit ini agak mengelirukan. Melihatkan dari gambar yang tersebar di internet, memang ia nampak "futuristic". Komen dari peminat juga ada yang agak keterlaluan seperti mengatakan design kit ini kelihatan seperti design stokin krismas.


Kami berpendapat ianya agak radikal. Feedback dari redmenTV pula mengatakan anda perlu merasakan fabrik dan melihatnya depan-depan dahulu sebelum memberi apa apa komen. Mereka menyukainya.

Cukup tentang fabrik. Kami pundit bola, bersifat lasak yang cintakan Liverpool FC. Kami bukan Jean Paul Gaultier.

Aktiviti pemain masuk/keluar Liverpool pun agak rancak.

Simon Mignolet? Penjaga gol kebangsaan Belgium ni bagus. Mari, mari, mari datang Anfield.


Iago Aspas? Pemain Celta Vigo yang kami tak berapa tahu tentang kewujudannya ini sekali imbas skill dia lebih kurang Paulo DiCanio. Game dia mungkin sedap, mungkin tak sedap. Komen kami yang agak sama tentang Luis Alberto, pemain muda dari Sevilla.
Henrikh Mkhitaryan? Pemain ini mempunyai potensi yang cukup besar. Kami suka. Baru-baru ini Armenia hentak Denmark di Copenhagen, 4-0. Mkhitaryan ni lah duri dalam daging yang menghancurkan pertahanan Denmark.

Ehh dalam kita merembes bercerita tentang pemain yang nak datang, hairan juga aku mana perginya Oussama Assaidi? Dah masuk sekolah tahfiz ke?

Andy Carroll pula? hmm..... Demi masa depan beliau, eloklah Big Andy kekal di West Ham. Taktik Sam Allardyce memang sesuai untuknya.

Petang ini (waktu England), fixtures EPL musim depan akan diumumkan. Siapalah lawan Liverpool opening match? Mintak-mintak lah lawan Chelsea, our bitch.

No comments:

Post a Comment